Tips voor het kiezen van een leaseauto

September 7, 2022

Je eerste leaseauto uitzoeken is een leuk en mooi moment. Je werkgever heeft vaak een leasebedrag per maand (leasebudget) vastgesteld, waarvoor je een auto mag uitzoeken. Hoe ga je dan op zoek naar een passende leaseauto?

  • Looptijd: Voordat je een leaseovereenkomst afsluit bepaal je de looptijd van jouw lease. Een korte looptijd betekent over het algemeen een hoger maandtermijn. Kies je voor een langere looptijd dan zou het zomaar kunnen dat je een luxer model auto kunt uitkiezen.

  • Waardevaste opties: Autokosten zoals afschrijving en rente worden verdeeld over de looptijd van het contract. Afschrijving is de grootste kostencomponent van een leaseauto. Waardevaste opties kunnen een gunstige invloed hebben op de leaseprijs omdat de restwaarde van de auto met deze opties vaak hoger uitvalt.

  • De eigen bijdrage: Gebruik je de auto alleen zakelijk? dan hoef je geen bijtelling te betalen. Wanneer je de auto meer dan 500 km per jaar privé gebruikt, betaal je bijtelling. Hoe hoog dit bedrag is hangt af van diverse factoren. Dit kun je gemakkelijk online uitrekenen.

  • Occasion lease: Door een chiptekort en het coronavirus kampt de autobranche op dit moment met vertragingen voor het leveren van nieuwe auto’s. Wil jij snel in je nieuwe leaseauto rijden? Kies dan voor een voorraadmodel. De meeste leasemaatschappijen hebben een ruime keuze aan voorraadauto’s. Het zijn nog steeds jonge, betrouwbare auto’s en het leasetarief ligt ook nog eens lager dan de gloednieuwe variant.
AURiX maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren.Meer informatieAccepteer cookies