Polestar 2 terug naar garage

Oktober 8, 2020

Polestar 2 terug naar garage door problemen met aandrijving

Wereldwijd zijn er meer dan tweeduizend Polestars 2 teruggeroepen.

Polestar is het EV-merk van Volvo. (Foto: Polestar)

 

Autofabrikant Polestar, het premium EV-merk van Volvo, heeft 325 modellen van de Polestar 2 teruggeroepen in Nederland vanwege de kans op motoruitval tijdens het rijden. Dat bevestigt de Nederlandse importeur aan Automotive.

Wereldwijd gaat het volgens Automotive News Europe om 2.189 auto’s die terug moeten naar de Volvo-dealer, die de aftersales verzorgt. De auto krijgt dan een software-update.

Valéry Gresnigt, woordvoerder van Polsestar, licht het probleem toe. “De auto’s worden teruggeroepen omdat er tijdens het rijden mogelijk een verlies van de aandrijving kan ontstaan. Het gevolg hiervan is dat de auto abrupt tot stilstand komt”, aldus Gresnigt. Wel blijven het stuur- en remsysteem en de belangrijkste veiligheidsvoorzieningen functioneren. 

Daarnaast roept de autofabrikant 290 modellen terug in Nederland vanwege een verkeerde afstelling van de koplampen. “De koplampen zijn mogelijk verkeerd afgesteld tijdens de voorbereidingen voor de aflevering. Dat kan er toe leiden dat tegenliggers verblind kunnen worden”, zegt Gresnigt.

AURiX maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren.Meer informatieAccepteer cookies