leaseauto's voor zorginstelling Bartimeus

Februari 15, 2021

Leasemogelijkheden voor jouw zorginstelling vanuit een bijzondere invalshoek gerealiseerd. De medewerkers van het landelijk opererende Bartiméus kregen de keuze om gebruik te maken van een leaseauto of de kilometervergoeding met eigen auto te handhaven. Mobiliteitsadviseur Ike Gerritsen van AURiX nam de organisatie aan de hand. Uitgangspunt: kostenneutraal aantrekkelijk werkgeverschap uitdragen en keuzemogelijkheden voor de medewerkers bieden.

Bartiméus maakt het mensen met een visuele beperking mogelijk het leven te kunnen leiden dat bij hen past. Voor hun medewerkers zochten zij een passende leaseregeling. “Onze hulpvraag luidde om een leaseregeling op te stellen die universeel toepasbaar is op onze organisatie. We kozen voor een kilometerafhankelijke regeling. Op basis daarvan is bepaald welke ambulante medewerkers voor de leaseregeling in beeld zijn”, vertelt inkoper Martijn Worm die vanuit Bartiméus als projectleider de leasezaken met AURiX afstemt. 

Doelstelling

“Doelstelling was leaseauto’s beschikbaar te stellen zonder dat het extra geld kost in vergelijking met de geldende kilometervergoeding. Het moest uit de businesscase gehaald worden”, geeft Ike Gerritsen van AURiX aan. “We maakten een berekening welke medewerkers voor een leaseauto in aanmerking komen uitgaande van een kleine auto. Gaandeweg het project vroeg de ondernemingsraad of het met een bijbetaling van de medewerkers ook een grotere auto mocht worden. Het mondde uit in een groeibriljant waarbij in samenspraak gekozen is voor een strategie met drie typen auto’s: klein, middelgroot en middelgroot met hogere instap. Bij elk type geldt een andere eigen bijdrage. Vervolgens zijn twee automerken geselecteerd waarbij tijdens een demo-dag voor Peugeot gekozen is. Men kon vervolgens kiezen tussen de 108, 208 of 2008.”

Voordelen

Martijn Worm: “Uitgangspunt van Bartiméus is een kostenneutrale leaseregeling waarbij onze medewerkers qua mobiliteit zo optimaal mogelijk gefaciliteerd worden. Van de 100 gegadigden kozen in eerste instantie 43 mensen een auto. Vervolgens kunnen medewerkers elke 18 maanden in het project instappen. Deze regeling zorgt ook voor een uniforme uitstraling en vergroot onze naamsbekendheid dankzij de reclame-uitingen op de auto’s. Hoewel we kozen voor brandstofauto’s zijn ze over het algemeen duurzamer dan de auto’s van de medewerkers zelf.”

Ontzorgen

Martijn Worm: “Het opstellen van een leaseregeling is geheel nieuw voor Bartiméus. AURiX hielp vooral ook door kennis te delen en handvatten te bieden vanuit ‘best practices’ waarmee andere zorginstellingen met een mobiliteitsvraagstuk geholpen zijn. De projectbegeleiding is uitstekend verzorgd waarbij de businesscase met voorbeeldgetallen van andere zorginstellingen ter onderbouwing doorgerekend is. AURiX geeft helder aan hoe een dergelijke leaseregeling er kostenneutraal uitziet en ontzorgde ons.”

Meer informatie

Zoek je ondersteuning op het gebied van mobiliteitsvraagstukken? Onze vaste mobiliteitspartner AURiX vertelt je graag alle ins & outs over de inkoop van leaseauto’s en wagenparkbeheer onder de gunstigste voorwaarden en tegen de beste tarieven.

AURiX maakt gebruik van cookies om uw gebruiksgemak te verbeteren.Meer informatieAccepteer cookies